Марияна Александрова от Русаля е възхитена от работата на екипа в Комплексния онкологичен център

На фона на десетките новини за недоволни пациенти в цялата страна 72-годишната жена потърси екипа на „Борба“, за да благодари на медицинските специалисти. Още няколко други изказват същото мнение. Съвсем наскоро й се наложило да влезе в хирургията. Всички се държали с нея приятелски, контактували непрестанно и още в самото начало й вдъхнали кураж и увереност. Много приятно впечатление й направил и новият управител на онкологичния център д-р Иван Николов.

„Д-р Николов се държи прекрасно, много внимателен, сякаш сме приятели. Като прави операция, пуска музика или пее. Когато човек го оперират, непременно го е страх, но неговото спокойствие успокои и мен. Така се отпускаш. Много добро отношение, всички – сестрите, дори администраторите“, изрази възхищението си Марияна Александрова.

Тя недоумява защо хората са станали толкова лоши и мразят не само лекарите, а и представители на други професии.

„На търновските лекари пожелавам да са живи и здрави. Недопустимо е да ги плюем, те се грижат за нас. Животът ни е в техните ръце. Не е нормално да искаш да биеш тези хора. Хората станаха ужасни“, сподели още Марияна Александрова. Тя е претърпяла лека операция и в момента се възстановява. Вече е изписана от лечебното заведение и се надява в бъдеще да няма здравословни проблеми.

(Източник: вестник „Борба“ от 29.08.2023 г.)

  • Facebook
  • Twitter
  • google+
  • Youtube